m:go

m:go BiH je aplikacija koja vam omogućava pregled i kupovinu aktuelnih usluga iz m:tel ponude i aktivaciju/kupovinu usluga dostupnih isključivo putem ove aplikacije.

Preuzimanje m:go aplikacije je vrlo jednostavno. Jedini uslov je da imate smart telefon i naravno m:tel broj.

  • Ukoliko posjedujete telefon sa Android operativnim sistemom, posjetite Google Play prodavnicu ili ukucajte u svom pretraživaču mtel.ba/mgo i pratite dalje korake za preuzimanje i instalaciju.
  • Ukoliko imate telefon sa iOS operativnim sistemom onda posjeti  Apple Store ili ukucajte u svom pretraživaču mtel.ba/mgoios i pratite korake za preuzimanje i instalaciju.
  • Ukoliko koristite Windows Phone za preuzimanje m:go aplikacije posjetite Windows Store

Nakon završene instalacije, aplikaciju možete pronaći među ostalim aplikacijama na vašem telefonu. Dodirom na ikonicu aplikacija se aktivira i automatski prepoznaje tip korisnika kojem pripadate (prepaid/frend ili postpaid) i na dlanu imate sve opcije za vaš m:tel broj.

m:go BiH vam pruža mogućnost da na najjednostavniji način provjerite račun, dopunite račun nekom prepaid korisniku,  platite parking, kupite paket mobilnog internet, pristupite m:tel imeniku fiksne telefonije, saznate važnije brojeve telefona u gradovima u BiH, provjerite kojoj mreži pripada broj vašeg prijatelja i informišete se o aktuelnim ponudama iz naše ponude. Pored toga tu su i  usluge Fleš poruka i Mini SMS, Ino tarifne opcije i drugo.

M:GO PONUDA

Ino tarifne opcije

Korisnici postpaid tarifnog modela Moj Mix od sada mogu da odaberu: tarifnu opciju Austrija, tarifnu opciju Švedska ili tarifnu opciju Njemačka. Svaka od ove tri tarifne opcije može da se kupi po cijeni od 5,85 KM, a za taj iznos dobijate bonus od 50 minuta razgovora sa mobilnim i fiksnim mrežama u zemlji za koju ste kupili tarifnu opciju. U ponudi je i tarifna opcija Evropa po cijeni od 11,70 KM uz koju dobijate bonus od 50 minuta razgovora prema međunarodnoj zoni III – evropske zemlje bez Srbije, CG i Hrvatske. Uz tarifnu opciju USA, CAN, AUS po cijeni od 5,85 KM, dobićete bonus od 50 minuta razgovora prema Sjedinjenim Američkim državama, Kanadi i Australiji.

Aktivaciju, odnosno deaktivaciju ino tarifnih opcija možete izvršiti putem servisa Moj meni. Aktivacija i deaktivacija usluge može se izvršiti bilo kog dana u toku obračunskog perioda. Jednom aktivirana određena tarifna opcija automatski će se produžavati na naredni obračunski period ukoliko ne pošaljete zahtjev za deaktivaciju. Deaktivacija određene tarifne opcije realizuje se po isteku obračunskog perioda (mjeseca) u kojem ste poslali zahtjev za deaktivaciju određene tarifne opcije. Bonus vrijedi za obračunski period u kojem ste aktivirali uslugu.

U cijene je uračunat PDV.

Moja roaming tarifa

Moja roaming tarifa namijenjena je za sve korisnike postpaid tarifnih modela MOJ MIX koji imaju potrebu da razgovaraju, šalju SMS poruke i koriste internet u roaming-u uz značajne popuste od 20%, 30% i 50%.

    Zona u kojoj se korisnik nalazi
  Destinacija 1 2 3
Zona koju korisnik poziva Prema mrežama u BiH (KM/min) 1.40 2.22 2.93
Lokalni pozivi (KM/min) 1.40 1.99 1.76
Međunarodni pozivi (KM/min) 2.69 3,74 4.10
SMS (KM/poruka) 0.41 0.47 0.59
Dolazni poziv (KM/min) 0.47 0.70 1.29
GPRS (KM/MB) 2,92 12.87 12.87
GPRS (KM/10KB) 0.02 0.13 0.13
U cijene je uračunat PDV. Tarifni interval je podešen na 60/60. Obračunski interval za GPRS je 10KB+10KB

Zona 1 - Hrvatska
Zona 2 - Srbija - operatori koji nisu članovi grupe Telekom Srbija, Crna Gora - operatori koji nisu članovi grupe Telekom Srbija, Austrija, Njemačka, Grčka, Italija, Slovenija, Turska, Švajcarska, Danska,
Zona 3 - Albanija, Belgija, Bugarska, Kipar, Španija, Finska, Francuska, Mađarska, Irska, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Makedonija, Malta, Holandija, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, Češka, Slovačka, San Marino
Švedska, Velika Britanija, Monako

Aktivacija ili deaktivacija vrši se isključivo putem servisa Moj meni ili m:go aplikacije. Korišćenje tarife „Moja roaming tarifa“ naplaćuje se po cijeni od 46,80 KM mjesečno, sa PDV-om. Jednom aktivirana, ova tarifa  se automatski produžava za naredni obračunski period (mjesec) sve dok se ne realizuje deaktivacija tarife po zahtjevu korisnika.

Mobilni internet

Ukoliko želite da nastavite surfati punom brzinom protoka, možete dokupiti 250 MB mobilnog interneta po cijeni od 5,85 KM, 1 GB po cijeni od 11,70 KM ili  2 GB po cijeni od 17.55 KM (sa PDV-om).

Fleš poruka

Fleš poruka smanjiće vaše troškove pri slanju SMS-ova. Fleš poruka je kratka poruka od max. 100 znakova i odmah je vidljiva jer iskače kao pop-up poruka na ekranu. Može da se šalje isključivo unutar korisnika m:tel mreže i kupuje se u paketima. Paket od 20 poruka košta 0,50 KM i traje jedan dan, a paket od 80 poruka 2 KM i traje sedam dana. U cijene je uračunat PDV.  

Mini SMS

Mini SMS su poruke do 50 znakova. Za razliku od Fleš poruke , Mini SMS možeš slati i prema ostalim mrežama, u BiH i inostranstvu.  Poruke koje šaljete u BiH možete kupiti  u paketu od 60 Mini SMS po cijeni od 3 KM, a poruke koje šaljete prema mrežama u, i izvan BiH, kupujete u paketu od 30 Mini SMS po cijeni od 3 KM. Ova opcija je svakako dobra ukoliko se nalazite u romingu jer ne samo da ćete smanjiti troškove, već ćete ih i kontrolisati. Oba paketa moguće je koristiti 10 dana od dana kupovine. U cijene je uračunat PDV.

SERVISI

Dopuna prepaid računa

Prijatelji su tu kada ih trebate! Odabirom usluge Dopuna prepaid računa, postpaid korisnici imaju mogućnost da dopune račune svojim prepaid prijateljima. Dopuna prepaid računa je moguća u iznosima od 2, 3, 4, 5 i 10 KM i može se vršiti do iznosa od 40 KM u toku jednog postpaid obračunskog perioda.

Provjera računa

Putem m:go aplikacije jednostavno i brzo provjerite stanje na vašem računu.

Mreža korisnika

Putem ove opcije provjerite da li je određeni broj koji ćete unijeti u polje korisnik m:tel mreže.

INFORMACIJE

Informacije sadrže mogućnost pregleda m:tel imenika, a pored toga tu je i spisak svih važnijih brojeva u BiH. Pored toga možete se prijaviti i za m:blog newsletter i biti konstantno informisani o svim najnovijim ponudama m:tel-a.

PARKING

m:parking

Uslugom m:parkinga jednostavno i lako možete platiti parking putem mobilnog telefona. Dovoljno je da pratite opcije koje su vam date kroz aplikaciju I odaberete onu kaja vam je potrebna.

MULTIMEDIJA

Putem m:go aplikacije možete pristupiti i portalu Mondo i biti 24 sata informisani o svim najnovijim aktuelnostima.

Kupovina koju obavite putem m:go aplikacije biće uračunata u vaš mjesečni račun.

Datum objave: 12-07-2013