Open funkcionalnosti

Uz uslugu Open IPTV-a iskoristite sve ono što vam televizija može pružiti

Uživanje u Open IPTV sadržajima od sada će biti potpunije jer uz raznovrsne programe i televizijske sadržaje  koje vam nudimo u osnovnom i dodatnim Open IPTV paketima, videotekom, TV vodičem,… IPTV je proširio svoje funkcionalnosti* i sa uslugama pauziranja, premotavanja, snimanja i gledanja propuštenog sadržaja. Sve ovo predstavlja novu Open IPTV funkcionalnost dostupnu svima koji se odluče za jedan od Open IPTV paketa iz naše bogate ponude.

Više nećete morati brinuti o tome da li ćete na vrijeme stići pogledati neki televizijski sadžaj, jer opcija snimanja omogućiće vam da svoj omiljeni program pogledate baš onda kada vam to vrijeme dopusti. Pauziranje sadržaja kojeg gledate savršeno je za kratak predah, uz kreiranje omiljenih listi TV sadržaja izbjećete nepotrebno lutanje, a uz videoteku uživaćete uz mnoštvo dobrih filmova i drugih sadržaja.

Uz nove funkcionalnosti dovoljno je da uzmete daljinski upravljač u svoje ruke i prepustite se čarima Open IPTV-a.

Glavni meni

Odlaskom na Glavni meni (pritiskom dugmeta „meni“ na daljinskom) biće vam prezentovane sve glavne opcije, kroz koje se kreće dugmadima za navigaciju „lijevo i desno“ , a izbor željene opcije vrši pritiskom na dugme „OK“, dok se u vertikalnom dijelu biraju podkategorije glavnih menija krećući se navigacionim dugmadima za „gore i dole“.

TV vodič

TV vodič (EPG – Electronic Programm Guide) će vam omogućiti kompletan uvid u raspored emitovanja TV programa za više dana, a osim vremena početka i kraja TV programa, u većini slučajeva se mogu pronaći i opširnije informacije poput sadržaja filma ili serije. Putem TV vodiča možete da kreirate podsjetnike za sadržaje koje ne bi željeli propustiti. Pored ove funkcionalnosti kroz TV vodič možete zakazati snimanje sadržaja i pokrenuti sadržaje koji su već završeni ( Gledaj propušteno) i to do 72 sata unazad.

Tokom svog boravka u meniju TV vodiča i dalje možete pratiti TV program koji ste gledali prije odlaska u njega, zahvaljujući slici trenutnog TV programa u gornjem lijevom uglu ekrana. Ulazak u TV vodič je moguć i direktno izborom dugmeta „EPG“ na daljinskom upravljaču ili kroz glavni korisnički meni.

Mini TV vodič

Pored gore opisanog standardnog prikaza TV vodiča, dostupan vam je i mini TV vodič. Mini TV vodič predstavlja skraćeni prikaz informacija o izabranom TV programu i omogućava vam veći prikaz TV programa koji gledate. Poziva se pritiskom dugmeta „OK“, strelicama za kretanje „gore i dole“, i „lijevo i desno“ na daljinskom upravljaču i pojavljuje se u donjem dijelu ekrana.

Kroz mini EPG možete u svakom trenutku vidjeti listu od tri TV programa. Ova lista se može proširiti opcijom Quickzap (brzo biranje TV programa) koja se poziva iz glavnog menija (TV podmeni).

Lista omiljenih kanala

Ova funkcionalnost omogućava vam da kreirate liste svojih omiljenih TV programa. Možete da kreirate pet različitih lista omiljenih programa bez ograničenja broja programa koji mogu da se nalaze u listi. Meni za kreiranje liste omiljenih programa se nalazi u glavnom meniju.

Broj lista omiljenih programa se može proširiti korištenjem različitih profila. Jedan korisnik može imati više profila i u okviru svakog profila može kreirati po pet lista. Profili vam omogućavaju da definišete različita korisnička podešavanja: jezik menija, omjer slike, listu omiljenih programa i sl.

Videoteka

Videoteka predstavlja elektronski video klub iz koga je moguće iznajmiti, naručiti i pogledati sadržaje koji su predstavljeni u različitim kategorijama i videotekama.

Tako npr. ukoliko želite pogledati film – izborom naslova u meniju dobićete više informacija o njemu, cijenu iznamljivanja i sl. Sadržaj se iznamljuje na 24 časa i u tom periodu je moguće više puta pogledati iznamljeni sadržaj, bez ograničenja.

Takođe, za sve one koji su pretplaćeni na određeni paket sadržaja, postoji dodatna Videoteka unutar koje svi oni koji su pretplaćeni na ovu uslugu imaju pravo gledanja sadržaja koliko puta žele za vrijeme trajanja pretplate.

Snimanje sadržaja

Korišćenjem usluge snimanja sadržaja možete putem TV vodiča zakazati snimanje programa, filma ili serije. Snimanje sadržaja je moguće izabrati na 30 dostupnih kanala, ukupno vrijeme trajanja snimljenih sadržaja ne može da bude duže od 10 časova. Listu zakazanih snimanja je moguće pozvati izborom opcije iz glavnog menija, a takođe u istom se može odabrati i pregled snimljenih sadržaja.

Napomena: televizijske kuće zadržavaju pravo promjene programske šeme u odnosu na unaprijed definisane i m:tel ne snosi odgovornosot ukoliko se dese izmjene ili odstupanje.

Usluga snimanja sadržaja naplaćuje se 2,34 KM sa uračunatim PDV-om.

Pauziraj TV/Gledaj ispočetka

Pauziraj TV je mogućnost da pauzirate gledanje trenutnog programa i da nastavite gledanje kad to poželite. Pored toga, pauziranim sadržajem možete manipulisati tako da:

  • premotavate unazad (Rewind funkcija – 2x,4x,16x i Fast Rewind – u vremenskim intervalima od 5 min.) u okviru vremenskog intervala emitovanog programa definisanog kroz metapodatke TV vodiča.
  • premotavate unaprijed (Foward funkcija - 2x,4x,16x i Fast Forward – u vremenskim intervalima od 5 min.) sve do momenta stizanja sadržaja u realnom vremenu (LIVE TV) i nastavka gledanja emisije u realnom vremenu.

Gledaj ispočetka je funkcija kojom se u trenutku gledanja nekog programa možete vratiti na početak emitovanja istog sadržaja. Kako ne biste propustili početak emisije (u slučaju odstupanja TV kuće od početka emisije) program počinje 5 minuta ranije u odnosu na zakazani termin. Do početka emisije možete lako doći funkcijom premotavanja. Funkcija je dostupna na 30 kanala.

Gledaj propušteno

Gledaj propušteno je usluga koja omogućava naknadno gledanje propuštenog emitovanog sadržaja na unaprijed određenom broju TV kanala u prethodna 72 časa.

Sadržajima na 30 kanala na kojem je moguće se vratiti unazad pristupa se putem TV vodiča, pritiskom navigacijskih dugmadi lijevo (nazad po vremenskoj osi) i biranjem željenog sadržaja dugmetom OK. Sadržaj koji ste odabrali možete premotavati naprijed, nazad ili pauzirati.

Aplikacije (YouTube, Twitter, Facebook, Vrijeme, Mozaik Promo, Mozaik Sport)

Uvezivanje različitih tehnologija na jedno mjesto je specijalnost Open-a. Bez obzira na marku ili tehnološku generaciju od sada ste u mogućnosti pratiti hiljade video klipova najpopularnije platforme za dijeljenje video sadržaja YouTube, a pored toga i pristupiti sopstvenim profilima na Twitter i Facebook društvenim mrežama. Za ovu Open funkcionalnost nije vam potreban računar, telefon ili tablet za pregled tih sadržaja, čak vam nije potreban ni priključak internetu – jedino treba da imate Open IPTV sa Arris Set Top Box-om i direktno iz menija „Aplikacije“ – možete pristupati ovim sadržajima.*

Izborom taba aplikacije iz glavnog menija u izboru imate dodatne usluge – npr. ako želite da provjerite vremensku prognozu – odaberite opciju „Vrijeme“.

Mozaik promo je dodatna usluga koja omogućava praćenje 10 predefinisanih kanala iz Open ponude (RTRS, BN, ATV, PINK BH, RTS1, Nickelodeon, Arena 3, HBO, Fox Life, English Club). Tako je npr. moguće vidjeti sadržaje TV kanala, a da niste pretplaćeni na dodatni paket.

Mozaik sport je dodatna usluga za korisnike dodatnog TV paketa sport i omogućava da istovremeno pratite Arena Sport 1, 2, 3, 4 kanale – uz mogućnost biranja zvuka kanala navigacijskim dugmadima.

*Funkcionalnost dostupna novim Open IPTV korisnicima.
**Mozaik promo i Mozaik sport funkcionalnost je dostupna na 30 kanala: Arena Sport 1, Arena Sport 2, Arena Sport 3, Arena Sport 4, Pink Film, Pink Premium, PINK, Pink Comedy, Pink Action, Pink Thriller, Pink Crime & Mystery, Pink Movies, Pink Romance, Pink Sc-Fi & Fantasy, Pink Family, Pink Kids, Pink Comedy, Pink Reality, RTS1, RTS2, RTRS, BHRT, FTV, ATV, BN, PINK BH, K3, Travel Channel, Pink Serija,Viasat Nature,Viasat Explorer,Viasat History, Nickelodeon, AXN Spin, AXN,  Filmbox Extra, Filmbox Plus.

Za sve nedoumice i pitanja pozovite Open tehničku podršku putem broja 0800  50 005 koja je tu za vas 24 časa dnevno.

Datum objave: 29-04-2015